Átkozott egy hétvége volt: 17 ember halt meg az utakon, 41-en sérültek meg súlyosan

Már az előző hétvége is fekete hétvégének számított, ez a hétvége azonban még szörnyűbb és elkeserítőbb statisztikát hozott, több, mint kétszer annyian veszették életüket az utakon, mint akkor.

“Magyarország területén 2019. szeptember 6-án 0 órától 2019. szeptember 8-án 24 óráig a rendőrök 167 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 13 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 17 ember vesztette életét, 41 súlyos és 113 könnyű sérüléssel végződött – jelenti a police.hu.” Az alábbi kép is egy halálos balesetet követően készült, melyben egy 54 éves hölgy vesztette életét.

(Fotó: Donka Ferenc, MTI)

“A szolgálatot ellátó állomány összesen 526 személyt fogott el, közülük 91 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 334 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 565 személyt állítottak elő, köztük 267 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 40 személyt ittas vezetés gyanúja miatt.”

Ez utóbbi mondat a számok tükrében különösen szomorú. Negyven embert kaptak a rendőrök ittad vezetésen, és ki tudja, hányan ültek még alkoholos befolyásoltság alatt a volán mögé, akik ezúttal nem akadtak fent a hálón.

17 halálos baleset és 41 súlyos sérült a hétvégén, ne adjunk még többnek azzal, hogy ittasan kezdünk vezetni!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!