Alföldi Róbert kamerák előtt tette fel a kérdést: “Miért nem mondta a kegyelmi ügy kipattanásakor azonnal Novák Katalin, hogy…”

Alföldi Róberttel készített nagyinterjút a Telex, a beszélgetésben pedig természetesen szóba került a kegyelmi ügy is.

A színész-rendezőnek sarkos véleménye van a történésekről, és több oldalról is körbejárta a kérdést.

Szerinte „nagyon fontos lenne, hogy jobboldali művészek, például Ákos, Rátóti Zoli vagy Szarvas Józsi kiálljanak, és elmondják, hogy ezt így nem lehet csinálni, nem ilyen világot akarunk, mert ők sem ezt akarhatják”

Alföldi hangsúlyozta: “Rossz történelmi időket idéz Novák Katalin kegyelmi botránya a politikai krízis mellett. Mégpedig azt, hogy a magyar társadalom válságos helyzetben van, nagyon pontosan körvonalazódik az erkölcsi zsákutca, amibe az elmúlt majd’ másfél évtizedben kerültünk.”

Beszélt az állami gondozottakról is: “A mai magyar társadalom nem tekinti embernek az állami gondozottakat, mi több, az ügy kezelése újólag rávilágít arra, hogy a hatalom nemcsak őket, hanem a hozzájuk hasonló, más nézeteket képviselő, máshogyan élő embereket is másodrendű állampolgárnak tekinti.

Ennél nagyobb baj, hogy a történelmi – és más, a hatalom által támogatott – egyházak sem szólalnak meg” – hangsúlyozta Alföldi Róbert.

A színész-rendező elárulta: azért támogatta a youtuberek civil tüntetését, mert azt egy olyan ritka pillanatnak tartja, amikor az emberek érzelmei felülemelkedtek a politikai határokon.

A kegyelmi botrányra visszatérve kiemelte: “Az ügy kezelése megmutatta, hogy a rendszer totális kézi vezérléssel működik, sok nyelven beszélő, értelmes emberek nem gondolkodnak, és elveszett a maradék szuverenitásuk.

Miért nem mondta az ügy kipattanásakor azonnal Novák Katalin, hogy ‘bocsánat, ezt elrontottam’?” – tette fel a szónoki kérdést Alföldi Róbert. Íme a teljes beszélgetés:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!