A Vodafone is durván megemeli árait: most megtudhatod, mennyivel drágul a telefon és a net márciustól!

Márciustól több távközlési szolgáltató is megemeli tarifáit. A Vodafone is kiadott egy közleményt arról, mennyivel emelkednek a tarifái:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) fogyasztói árindex alapján meghatározott 22,01 százalékos éves inflációt követő díjkorrekció helyett a Vodafone Magyarország 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz március 1-től a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjainak esetében – közölte közleményében a távközlési vállalat.

A döntést, hogy nem 22,01 százalékkal, hanem 15,4 százalékkal emel, a külső gazdasági tényezők kedvező alakulásával, köztük az elmúlt hónapokban csökkenő inflációval, valamint a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó, illetve a távközlési pótadó fokozatos kivezetésével indokolta.

A 2022. szeptember 1. és 2023. augusztus 31. közti időszak alapján számított „automatikus díjkorrekció” helyett 4,7 százalékpontttal kisebb áremelést vezetnek be a lakossági és a kisvállalati tarifáiknál márciustól.

A Vodafone bejelentette azt is, hogy az inflációkövető díjkorrekciót most először nem a januári, hanem a 2024 márciusi előfizetői számlákban érvényesíti.

Ugyanakkor közölték azt is, hogy a díjkorrekcióval megegyező mértékben, azaz 15,4 százalékkal növelik a lakossági és a kisvállalati szegmensben az előfizetők által igénybe vehető egyes kedvezmények mértékét is.

A Vodafone Magyarország számításai szerint így éves szinten közel 40 százalékkal mérséklik a lakossági és kisvállalati ügyfeleik anyagi terheit a 22,01 százalékos „automatikus díjkorrekcióhoz” képest.

A Vodafone mellett a Telekom is bejelentette, mikortól és mennyivel emel.

Ide kattintva kiderül, mennyivel kell többet fizetned tavasztól a telefonálásért és a netezésért, ha te is Telekomos vagy.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!