A rendőrség elárulta, miért nincsenek mostanában bokorban bujkáló traffipaxosok az utak mellett

“A rendőrség a közúti közlekedési intézkedések során is a büntetés helyett a prevenciót helyezi előtérbe, tekintettel arra, hogy a fő cél a jogsértések kockázatának lehetséges csökkentése” – írta a 444.hu kérdésére az ORFK

A téma azért került elő, mert Hadházy Ákos parlamenti képviselő közérdekű adatigényléssel fordult a rendőrséghez, miután olyan információkat kapott, hogy hogy idén nyáron teljesen megszűntek a mobil traffipaxos sebességellenőrzések az országban.

A független országgyűlési képviselő kérdezte a rendőrségtől, hogy június 21. és július 4. között hány gyorshajtást rögzítettek a rendőrség sebességmérő eszközei az országban összesen és ezen nyomán hány büntetést osztottak ki.

A vizsgált időszakban a fixen telepített eszközök segítségével 10958 büntetést szabtak ki, míg a mobilok használatával egyet sem, miközben a 365 fix traffipaxra 189 darab mobil készülék jut – derült ki a válaszból.

“Nem jelenthető ki általánosságban, hogy a mobil sebességmérő készülékek igénybevételének csökkenésére, vagy tendenciaszerű alkalmazására kell számítani a jövőben, ugyanis azokat mindig az aktuális helyzethez mérten használjuk” – közölte a rendőrség, illetve azt is cáfolták, hogy probléma lenne a mobil sebességmérők hitelesítésével

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: MTI – Sóki Tamás)