A nő azt hitte, 12 hetes terhes: az orvosok remegve közölték, egészen más van a hasában

Grace Baker-Padden egy 23 éves fiatal hölgy, aki 28 éves párjával, Joe Cowling-gal él együtt szeretetben. Amikor a fiatalok megtudták, hogy hamarosan szülők lesznek, majd kiugrottak a bőrükből.

Kétség nem fért hozzá, hogy Grace babát vár, hiszen 4 terhességi tesztet is elvégzett és mind pozitív eredményt mutatott. Emellett a tipikus tünetek sem maradtak el, mint a hányinger és a hányás, ráadásul a hasa is nagyobb lett, amit szintén a növekvő magzatnak tudtak be.

Miközben Grace abban a hitben élt, hogy már közel 12 hetes terhes, enyhe vérzésre lett figyelmes, amely azonnal arra késztette, hogy orvoshoz menjen. Egy CT vizsgálat nem sokkal később kimutatta a vérzés okát – Grace méhében nem egy baba, hanem egy tumor növekedett.

“Nem akartam mást, csak, hogy azonnal eltávolítsák belőlem azt a szörnyű csomót.” – mesélte később a fiatal nő.

A diagnózis szerint Grace-nek mola terhessége volt, amely egy ritka cisztaképződési rendellenesség. Eredményeképpen mola hydatidosa alakul ki, amely a méhlepény bolyhainak szőlőfürtszerű átalakulása, amely tumorrá fejlődhet.

A rosszindulatú szövettömeget eltávolították és 6 hónap kemoterápia után az orvosok kijelentették, hogy gyógyulási fázisba lépett, hiszen jól reagált a kezelésre.

Teherbe esni, majd elveszíteni egy magzatot, lelket megrendítő élmény. Szembesülni a rák diagnózisával, nem különben. Ha csak az egyiket is megtapasztalta már valaki, akkor elképzelheti, hogy egyszerre átélni a kettőt leírhatatlan fájdalommal járhat.

Kívánjuk, hogy ez a fiatal hölgy és bárki, akinek hasonlót kell megtapasztalnia, lelki békére és örömre leljen további életében!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)