A miniszter fontos bejelentést tett a Tűzifaprogramról: ennek rengetegen örülnek majd

Nagy István agrárminiszter rendkívüli bejelentést tett szombaton a közösségi oldalán a Tűzifaprogramról. Ennek sokan fognak örülni!

Megkezdődött ugyanis a faanyag áthelyezése azokba a régiókba, ahol nagyobb az igény vagy többen élnek, hogy biztosan mindenkinek jusson.

“Az állami erdőgazdaságok prioritásként kezelik és folyamatosan teljesítik a lakosság tűzifa-megrendeléseit. A Pilisi Parkerdőben is gőzerővel zajlik a munka.

Nagyon nagy az érdeklődés a Tűzifaprogram iránt, ezért az állami erdészetek az erdőkben gazdagabb vidékekről faanyagot szállítanak át oda, ahol kevesebb az erdő vagy többen élnek.

Szeptember végétől vasúton és közúton szállítják a fát azokra a helyekre, ahol arra nagyobb az érdeklődés.

Így jut az első ütemben 23 500 köbméter faanyag a főváros térségébe, valamint az alföldi régiókba.

Jelenleg a MÁV-val együttműködésben új vasúti lerakóhelyek kialakítása zajlik, illetve plusz fakitermelő kapacitás átcsoportosítása történik a főváros térségébe.

A Tűzifaprogramban az igényeket országszerte 152 ponton személyesen lehet jelezni, de emellett telefonon, vagy e-mailben is várják az érdeklődéseket.

A tapasztalatok alapján az igénylők többsége már rendelkezik erre a télre tüzelővel és már a következő évre vásárol. Van olyan erdőgazdaság, ahol ez az arány eléri a 70 százalékot.

Tőlük türelmet kérünk, hogy a rendelkezés céljával összhangban elsőként azokat szolgálhassák ki, akiknek a fűtési szezon elején van szüksége a fára.

Ne feledjük, a fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll országszerte rendelkezésre. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog tudni jutni a tűzifájához” – mondta a videóban a miniszter.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!