A megtaláló leadta a pénzzel teli tárcát a soproni benzinkúton: durva, mit tettek a dolgozók

A Soproni Járási Ügyészség társtettesként elkövetett sikkasztás vétségével vádolja az egyik elkövetőt, aki egy benzinkúton felejtett pénztárcának – társaival együtt – ellopta a tartalmát.

Két társával szemben az ügyészség megszüntette az eljárást, mivel velük szemben a lefojtatott közvetítői eljárás eredményes volt.

A vádirati tényállás szerint tavaly decemberben egy férfi egy soproni benzinkúton felejtette a pénztárcáját. Azt egy másik vásárló megtalálta és átadta a benzinkúton dolgozóknak.

Három alkalmazott – miután látták, hogy abban nagyobb összeg van -, azt kamerán kívüli térbe, az öltözőbe vitte, majd az abban lévő 216.000 forintot kivették, és azt egymás között egyenlően elosztották.

Az ügyészség a három gyanúsítottal szemben az eljárást közvetítői eljárás céljából felfüggesztette.

Közülük ketten a közvetítői eljárásban részt vettek, köztük és a sértett között megállapodás született, így az eljárást az ügyészség ezen két elkövetővel szemben megszüntette.

A vádlott azonban kivonta magát az eljárás alól, így közte és a sértett között megállapodás nem született, ezért vele szemben az eljárás folytatásának volt helye, melynek során az ügyészség vádat emelt vele szemben.

A kár azonban megtérült, mivel azt a három elkövető közösen megtérítette a sértettnek.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni – olvasható az Ügyészség közleményében.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(A kiemelt kép illusztráció, forrása: Shutterstock)