A Magyar Közlönyben megjelent a friss rendelet a kijárási korlátozásokról: ezt tartalmazza

Mi is beszámoltunk arról, hogy a február 25-i csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány meghosszabbítja a kijárási korlátozásokról szóló rendeletet.

A miniszter akkor március 15-öt mondott határidőként, a most megjelent Magyar Közlönyben, azonban a március 16-i dátum szerepel, így már hivatalos, hogy a kijárási korlátozások addig mindenképpen meghosszabbodnak.

A kormány meghosszabbította a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben foglalt intézkedéseket, a friss kormányrendelet szerint az intézkedéseket március 16-ig kell alkalmazni. Ez a rendelet szabályozza többek között a kijárási tilalmat, a gyülekezési tilalmat, rendelkezik az éttermek és szállodák zárva tartásáról, a rendezvények tilalmáról, valamint a boltok este 7 órakor történő bezárásáról.

A boltok tehát továbbra is este 7-kor zárnak, és az este 8 és hajnal 5 közötti kijárási tilalom szintén érvényben marad, minimum március 16-ig.

Ezzel együtt Magyarország Kormánya meghosszabbította a digitális oktatásban részesülőknek jutó támogatásokat is márciusra, azaz az ingyenes internethozzáférés további 30 napra vehető igénybe az oktatásban részt vevők számára.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!