A Magyar Közlönyben kihirdetésre kerültek az új maszkviselési szabályok: itt a lista, ezentúl hol lesz kötelező a maszk hordása

Eddig csak a tízezer főnyi lakosságszámot meghaladó településeken volt kötelező a maszk viselése, az önkormányzat pedig dönthetett arról, hogy mely közterületeken teszi azzá.

Március 8-tól a lakásból kilépve az alábbi helyeken lesz kötelező a maszk viselése: A települések belterületén, az utcán és a közterületen mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje

Elegendőek lesznek viszont a hagyományos, eddig is viselt maszkok, nem tették kötelezővé az FFP2-es maszkokat.

A maszkviselés alól felmentést csak a hatévesnél fiatalabb gyerekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élők, illetve autizmus spektrumzavarral élők kapnak.

Sporttevékenység ezután is folytatható szabad téren, de csak az egy háztartásban élőkkel, a többi személytől másfél méteres távolságot kell tartani. Egyéni sporttevékenység végzése során nem kell maszkot viselni.

A külterületen, illetve a települések belterületén található parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak, azok az e rendelet hatálybalépésekor érvényes szabályok szerint látogathatóak.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!