A kormány döntött a szigorításokról: zárnak az üzletek, az általános iskolák: az is kiderült, mettől meddig tart a szigorú korlátozás

A március 4-i, csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter a Karmelita Kolostorban tartott sajtótájékoztatón rendkívüli híreket közölt.

A kormány kétnapos kormányülést tartott, mindkét nap leginkább a járványügyi adatokat tekintette át. A most kihirdetett intézkedések részletei legkésőbb holnap reggel ismertek lesznek.

A kormány meghallgatott virológusokat, matematikusokat, egyéb szakértőket. A velük való konzultációt követően, a fertőzöttek és az elhunytak magas számára való tekintettel az alábbi intézkedéseket hozta:

Az oktatás területén: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig bezárják.

Az üzleteket március 8-től március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a drogéria, a patika és a benzinkút.

Március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatásokat.

A parkok, arborétumok nyitva lesznek. A szabadtéri sporttevékenység, a másfél méteres távolság betartásával továbbra is lehetséges.

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező. A határátlépés folyamatain is szigorítanak.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: ha most nem zárnánk, akkor nemcsak a fertőzöttek és az elhalálozások száma nőne meg radikálisan, hanem a nyitás is késlekedne.

Ezeknek a zárásoknak köszönhetően a nyitás valószínűleg már március 22-től meg fog kezdődni. A kormány március 15-e után fog dönteni az újranyitás feltételeiről.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!