A koraszülött baba lábacskái olyan aprók voltak, akár egy penny, orvosai egy napot se adtak neki, ő mégse adta fel. Képeken a csodababa:

Vannak olyan koraszülött csecsemők, akik fittyet hányva minden eddigi tapasztalásra és törvényszerűségre, a lehető legnehezebb körülmények között is életben maradnak, még akkor is, amikor úgy látszik, már nincs remény. A kis Francesca is ezek egyike.

Amikor Francesca Bradley-Curran megszületett, mindössze 730 gramm volt és 24 hetesen jött világra. Orvosai egy napot sem adtak volna neki, de az elszánt baba mit sem törődött a diagnózisokkal.

A lábai alig voltak nagyobbak, mint egy penny, amely csak 19 mm átmérőjű, a kezecskéi pedig csupán akkorkák voltak, mint egy köröm.

Hihetetlen, mennyi mindennel kellet megküzdenie a kislánynak, aki születésekor kényelmesen elfért egy tenyérben: egymás után jöttek a betegségek – vérmérgezés, agyhártyagyulladás, tüdő összeomlás, de ő mindet legyőzte

A kislány teljes vérátömlesztést kapott, és minden nap egyre erősebbé és erősebbé vált. Nyolchetes korában már nem volt szüksége inkubátorra, a 17. hét után pedig már olyan erős volt, hogy hazavihették a kórházból.

Miután megszületett, három és fél órát kellett várnom, hogy láthassam. A kibújása után tizenegy perccel vett először levegőt. Elszigetelten, intenzív osztályon tartották. Még mindig magzatnak nézett ki, pedig már a világon volt. Átlátszó bőre volt, nem nőtt még szempillája és szemöldöke. A vére fertőzött volt, néhány órát adtak neki. Senki sem hitte, hogy túléli – mesélte édesanyja.

Az orvosok egyetértettek abban, hogy a kislány egy csoda, és az édesanyja is mérhetetlenül boldog, hogy a lánya ma mindenféle gyógyszeres kezelés, oxigén és csövek nélkül, egészséges életet élhet.

Isten áldja ezt a kitartóan küzdő, csodás csöppséget, aki példát mutatott élni akarásból és reményt adhat mindenkinek!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!