A kegyelmi botrányt robbantó ügyvéd Varga Judit szerepléséről: “Sajnálom, de nem vagyok képes szánalmat érezni, mert…”

A kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvédnek is megvan a véleménye Varga Judit tegnapi, Hajdú Péteres interjújáról.

Nem is tartotta magában, mit gondol, 5 pontba szedve írta le, milyen érzések kavarognak most benne:

“A Varga Judit tegnapi “interjúja” nyomán megfogant gondolataim az alábbiak:

1. Varga Judit Magyar Péter közéletet érintő állításaival magánéletbeli állításokat állít szembe. Csakhogy Magyar Péter politikai fellépése és a Varga Judit által a volt férjétől állítólagosan elszenvedett magánéletbeli sérelmek mostani nyilvánosságra hozása között – függetlenül ezen sérelmek valós, vagy valótlan voltától – csak egy módon lehet adekvát kapcsolatot teremteni:

Nevezetesen annak feltételezésével, hogy utóbbival Varga Judit a politikai pályára lépett volt férjét kívánja hitelteleníteni (“karaktergyilkolni”) és politikai esélyeit csökkenteni, mégpedig a pártja érdekében. Más logikus magyarázatot erre nem látok.

2. A végtelenül undorító 2018-as kampány óta, melynek során Varga Judit pártja a Simicska Lajos által támogatott és ezáltal veszélyessé vált Vona Gábort, családjával, feleségével és gyermekeivel mit sem törődve, közpénzből, transzvesztita “előadóművészt” is csatasorba állítva annak ellenére b*zizták a nap 24 órájában, hogy Vona Gábor felesége ennek leállítását még Orbán feleségétől is kérte.

Sajnálom, de egyszerűen nem vagyok képes fideszes politikussal szemben szánalmat érezni.

Varga Judit olyan párt katonájaként próbál most az állítólagos magánéletbeli sérelmeire hivatkozva együttérzést, sajnálatot kelteni, mely párt – 1990 óta először – állandó politikai fegyverévé tette a lejáratást és a karaktergyilkosságot is alkalmazó, határokat és gátlásokat nem ismerő göbbelsi szintű propagandát.

Megjegyzem, pártjában az olyasmit, amit most ő csinál, “balos metoo-performansznak” szokás nevezni. A Fideszhez az a szerep, amit most Varga Judit játszik, egyszerűen nem illik, s ezért nem is lehet sikeres.

3. Szívből kívánom Varga Juditnak, hogy miután beavatott bennünket a magánéletébe, egyszer legyen majd ereje és bátorsága az általunk fizetett miniszteri működését kísérő, jog- és politikatörténeti jelentőségű közéleti botrányokról, mindenek előtt a népszuverenitást jelentős mértékben korlátozó rendeleti kormányzás bevezetéséről, a Pegazus-ügyről, a Völner-Schadl-ügyről, a végrehajtómaffia ügyeiről, valamint a kegyelmi ügyről is ilyen részletesen és hosszan beszélni, mégpedig úgy, hogy nem egyeztetik előre a kérdéseket a riporterrel.

Elmehetne például Gulyás Mártonhoz a Partizánba, vagy adhatna egy interjút a Telexnek, ahogy Magyar Péter tette. Amíg ezt nem teszi meg, nem tudom másnak, mint gyávának tartani.

4. Ha igazak az általa elmondottak, akkor ebből egyszersmind az is következik, hogy emberileg nem volt alkalmas az általa betöltött pozícióra, s így már érthető, hogy nem tudta megakadályozni, hogy elvegyék tőle (és a propagandaminiszter emberéhez telepítsék) a titkos megfigyelések engedélyezését és a saját helyettesének kiválasztásába való beleszólás jogát.

Hogy nem tudott a magyar emberek érdekében szembeszállni a végrehajtómaffiával, valamint, hogy nem tudott nemet mondani a K. Endrének kijárt elnöki kegyelem ellenjegyzésére sem.

5. Végül, a tegnap esti interjú, összevetve a Magyar Péter által az elmúlt hetekben adott interjúkkal, világosan demonstrálta azt is, hogy mi a különbség Hajdú Péter és egy újságíró között – olvasható a bejegyzésben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Varga Judit Facebook oldala)