A kegyelmi botrányt feltáró ügyvéd nem köntörfalazott Orbán Viktor beszédét illetően: “Ma ott tartunk, hogy…”

A kegyelmi botrányt kirobbantó ügyvéd erős szavakkal véleményezte Orbán Viktor március 15-i beszédét.

Posztjában nem köntörfalazott, világosan leírta, mit gondol a miniszterelnök által meghirdetett politikáról:

“Ami a ma délelőtt a nemzeti ünnepünk alkalmából újfent meghirdetett “szálka a köröm alatt”- politikát illeti, vegyük gyorsan számba ennek eddigi eredményeit:

Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásainak megkezdése megszavazva, az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatások szintén megszavazva és az összes Oroszországgal szemben bevezetni kívánt EU-s szankció elfogadva.

Ezzel szemben a Magyarországnak járó EU-s források nagy része továbbra is blokkolva van. Vagyis Brüsszel mindent elért, amit el akart érni, Budapest meg szinte semmit.

Ma ott tartunk, hogy a lakájmédia minden egyes Brüsszelből érkező eurót megünnepel, miközben a többi tagállam már nem hogy megkapta az összes neki járó forrást, hanem már el is kezdte felhasználni azt. Ezek tehát eddig ennek az orbáni politikának az “eredményei”.

Tisza Istvánnak igaza volt, amikor azt írta, hogy “Általában mindenütt, de különösen a politikában a tűszúrások és a tyúkszemre lépések politikáját tartom a legbotorabbnak a leghibásabbnak.

Azt a politikát, amely az én erőmet nem erősbíti, az ellenfelem erejét nem gyöngíti, hanem igenis irritálja az ellenfelet, tehát az indulatok fölébresztésével meghatványozza a benne rejlő erőt.”

Orbán pontosan ezt a Tisza által legbotorabbnak és leghibásabbnak nevezett politikát hirdette meg és folytatja az EU-val szemben.

A “Brüsszel” elleni “szabadságharc” eddigi eseményei és “eredményei” pedig fényesen igazolni látszanak Tisza megállapításának igazságát – a magyar nemzet kárára” – olvasható a bejegyzésben.

Itt láthatsz egy rövid összefoglalót Orbán Viktor beszédéből:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!