A kegyelmi botrányt feltáró ügyvéd kíméletlen ítéletet mondott Novák Katalinról: “A napnál világosabban kiderült most az, amivel…”

Péntek este újabb poszttal jelentkezett az az ügyvéd, aki rábukkant arra, hogy Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, és aki az egész botrányt kirobbantotta.

Legújabb bejegyzésében most arról is írt, milyen pozitív hozadékai voltak a botránynak:

“Ennek az ügynek már eddig is rengeteg jelentős pozitív hatása és következménye volt.

A legfontosabb természetesen az, hogy az egész ország figyelme ráirányult a rossz szociális és anyagi körülmények között élő gyerekek mostoha sorsára, a rájuk leselkedő veszélyekre, kiszolgáltatottságukra, a társadalmi mobilizáció hiányából és a szociális rendszer alapvető fogyatékosságaiból eredő problémáikra.

A nem privilegizált, jómódú családokba született gyermekek sorsánál, a védelmüknél, a szellemi és lelki kiteljesedésük, az önmegvalósításuk és a társadalmi felemelkedésük, vagyis a polgárrá válásuk előtt álló akadályok lebontásánál nem lehet magasztosabb cél és nagyszerűbb kihívás egy valóban nemzeti politikus, egy valóban nemzeti kormány számára. Nincs ügy, mely ennél fontosabb lehet” – hívta fel a figyelmet.

Majd posztja későbbi részében kíméletlen ítéletet mondott Novák Katalin lemondott köztársasági elnökről is:

“Ennek az ügynek köszönhetően egy pillanatra fellibbent a függöny és beleláthattunk a hatalomgyár működésébe.

A napnál világosabban kiderült most mindenki számára az, amivel a közélet iránt érdeklődők egyébként eddig is pontosan tisztában voltak, nevezetesen, hogy még a nemzet egységét megtestesíteni, a nemzet számára tekintélyt és morális példát mutatni, valamint a kormányzattal szemben fék és ellensúly gyanánt működni hivatott köztársasági elnök is csak egy bármikor levehető katona Orbán seregében.

Akinek el kell tűrnie egy református püspök gyámkodását, aki még azt sem döntheti el, hogy lemond-e, s ha igen, mikor és hogyan, akit a miniszterelnök beszámoltathat, kérdőre vonhat és akinek Bayer Zsolttal lehet üzengetni” – hangsúlyozta az ügyvéd.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook oldala)