A kamionos felvette az út szélén ugató kutyát. Az eb addig nem nyugodott, míg be nem vitte jótevőjét egy erdőbe:

Mikor ez a kamionsofőr épp úton volt és egy erdős terület mellett haladt el, egy kóbor kutyát látott. Megállt, hogy beengedje a kamionba az állatot de a kutya annyira ugatott, nem hagyta békén a férfit.

Mintha valamit el akart volna magyarázni neki. A férfi ezért követte őt, aki kutya pedig egyenesen az erdőbe vezette, ahol meglepő dologra bukkant.

A kutyák sok meglepetést tudnak nekünk okozni. Ez a kamionsofőr, Dan, egyszerűen segíteni akart a kutyának amikor meglátta szegényt az út szélén.

Dan úgy gondolta, beengedi a kutyát a kamionjába, ott biztonságban lesz. A kutya azonban csak ugatott és nem hagyta béként Dant, mintha valami nagyon fontosat szeretne neki mondani.

Végül is Dan követte a kutyát az erdőbe.

A kutya egy kis nyuszihoz vezette őt, akit egy bokor alatt talált, az állat reszketett a félelemtől. A férfi mindkét állatot betette a kamionjába és tovább indult. A kutyusnak odaadta a szendvicsét és a nyuszi sem maradt éhes. Aztán a legközelebb eső állatmenhelyre bevitte őket, ahol az ott dolgozók gondozásukba vették a két kis állatot és persze új gazdát is kerestek nekik.

Ez a helyes kis történet is azt mutatja, milyen szép az ember és az állat közötti szolidaritás, de ez az állatok között is ugyanúgy működik.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: csodalatos)