A hűséges barátnő megsúgta, milyen jövő állhat Novák Katalin előtt! Durva, mi várhat rá:

Nagyon sokan vannak, akik rendkívül csalódottak Novák Katalin lemondása miatt, és a kegyelmet követően is kiállnak mellette.

Ezek egyike az egykori köztársasági elnök régi barátnője, Skrabski Fruzsina is, aki most a Blikknek nyilatkozott arról, mikor, hogyan és milyen szerepkörben térhet vissza a lemondott köztársasági elnök.

Azt is elárulta, mit élhet át most, ezekben a napokban: “Katalinnak rendkívül támogató, szerető családja van, akikre ebben a helyzetben is számíthatott, s a közeli barátai is támogatják.

Ahogyan ismerem, nagyon rosszul esett neki a sok támadás, de a pozitív, támogató üzenetek, nyilvános kiállások erőt adtak neki.

Azonnal üzentem én is, ami nagyon jól esett neki” – kezdte a lapnak a hűséges barátnő, aki régről ismeri Novák Katalint.

Skrabski Fruzsinának van véleménye a kegyelmi ügyről, és Novák Katalin abban betöltött szerepéről is: “Katalin hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult.

Pedig egy végtelenül tisztességes, becsületes ember, aki tudomásom szerint abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös.

Sajnálom, hogy így alakult, és ez a döntés ilyen következményekhez vezetett. Magyarország hatalmasat veszít a hiányával, ma a közéletben nagyon kevesen képesek arra, hogy úgy szólítsák meg az embereket, ahogy ő tette”

A barátnő azt is “megsúgta”, milyen jövő állhat Novák Katalin előtt: “Bizonyosan fájt neki a kegyelmi botrány, de tudom jól, megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza.

Mert egy nagyon erős, életszerető nő. Talán még nem jött el az ideje, de én nagyon várom, hogy visszatérjen” – mondta a tanácsadó, aki civilként a gyermekvállalásra ösztönző Három királyfi, három királylány nevű alapítványban dolgozik, annak kuratóriumi elnöke, s oda egyébként már meg is hívta Novák Katalint.

“Tárt karokkal várja, ha úgy gondolja, éppen erre van szüksége” – hangsúlyozta, majd így folytatta:” A gyermekszületés ösztönzése, a családok támogatása számunkra fontos ügy, Katalinnak is, civilként biztosan dolgozna hasonlóan fontos célokért.

A politika rideg világ, ezt sajnos tapasztalhatta, a civil élet azonban sokkal szabadabb és örömtelibb” – tett célzásokat a jövőt illetően Skrabski Fruzsina.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képek forrása: Novák Katalin Facebook oldala)