A hajdú-bihari rendőrök is tátott szájjal nézték, mennyivel lépte túl a megengedett sebességet a sportkocsi vezetője

Vannak olyan gyorshajtók, akik aztán egyáltalán nem aprózzák el, tövig nyomják a gázt, veszélyeztetve ezzel saját testi épségüket és a többi közlekedő életét is. Egy ilyen gyorshajtót mértek be Hajdú-Bihar megyében, íme a police.hu közleménye:

“A hajdú-bihari rendőrök a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is rendszeresen végeznek sebességellenőrzést megyénk közútjain.

Az ellenőrzések során több gyorshajtóról készült felvétel, volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 236 km/órával hajtott 2020 októberében. A sofőrökkel szemben a rendőrök közigazgatási eljárást indítottak.

Egy-egy útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet az út besorolása, minősége és környezeti sajátosságai alapján határozzák meg a szakemberek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében a KRESZ szabályainak betartása mellett, minden esetben fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek. Fontos, hogy a szabályokat betartva, a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban.”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!