A csapokról a legnehezebb eltüntetni a vízkövet, pedig megvan annak is a meglepően egyszerű trükkje

Az egyik legnehezebb feladat a csap körüli vízkő letisztítása. Itt, bármennyire is jó a csapunk, mindig szivárog egy kis víz, éppen ezért embertelen dolog megszabadulni a vízkőtől. Szinte állandóan takarítanunk kellene ezt a felületet.

Fogjunk egy tiszta rongyot, itassuk át ecettel alaposan, és tekerjük a csap alsó felére, ahol a kagylóval érintkezik. Ezután még öntsünk rá egy adag ecetet. Itt keletkezik a legvastagabb rétegű vízkő. Hagyjuk állni legalább egy fél órán keresztül, majd vegyük le a rongyot, és a csaptelepet egy durvább szivaccsal dörzsöljük át.

Ezzel a módszerrel a vastag lerakódásoktól is megszabadulunk, de, ha még mindig nem tűnt el teljesen a vízkő, akkor ismételjük meg többször az ecetes pakolást. A csap és kagyló egész felületére használhatunk ecetet, sőt a kályhára, a csempére, és a fürdőkádra is alkalmazhatjuk ezt a módszert.

Az ecet teljesen ártalmatlan, a vegyi tisztítókkal ellentétben az egyik legtermészetesebb tisztítószer. Használjuk nap mint nap, hiszen segítségével tökéletes tisztaság lehet lakásunkban. Azt sem kell elfelejtenünk, hogy nem csak tisztít, hanem fertőtlenít is, ezért a kórokozóktól is segít megszabadulni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)