9 évig nem nyitották ki a nagynéni esküvői ajándékát: csak egy komoly veszekedés után bonthatták fel

Kathy és Brandon Gunn már 9 éve éltek házasságban, azonban egy nászajándékuk még mindig felbontatlanul maradt az esküvő után. Az ajándék egy fehér dobozban lapult a gardróbjuk felső polcán. A tetejéhez egy boríték volt erősítve, amelyen ez állt:

“Ki ne nyissátok, amíg ez első komoly nézeteltéréshez nem értek.”

A pár megegyezett abban, hogy tiszteletben tartják a nagynéni, Alison kérését és addig nem nyitják ki, amíg ez be nem következik. Kathy így nyilatkozott:

“Természetesen a 9 év alatt voltak vitáink, veszekedéseink, ajtócsapkodások és olyan pillanatok is, amikor azt gondoltuk, feladjuk… de akkor sem nyitottuk ki a dobozt.

Őszintén úgy gondolom, hogy azért nem nyitottuk ki, mert az annak a jele lett volna, hogy elbuktunk. Az jelentette volna, hogy már nem tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy működőképesen tartsuk a házasságunkat. Arra sarkallt minket, hogy mindig értékeljük újra a nehéz helyzeteket. Tényleg itt az ideje kinyitni a dobozt? Ez lett volna a legrosszabb veszekedésünk? Ahogy Bill bácsi mondaná: ‘Mindig jöhet rosszabb’.”

Aztán egyik este, miután letették a gyerekeket aludni, Kathy és Brandon kinyitott egy üveg bort és azon tanakodtak, hogy mit adjanak majd annak a jegyespárnak, akiknek az esküvőjére hivatalosak.

Az ötletelés közben visszaemlékezve a saját esküvőjükre, eszükbe jutott, hogy nekik melyik ajándék maradt meg a legjobban. Ez az ajándék pedig az volt, amely még mindig felbontatlanul hevert a gardróbban.

Az ajándék megélt már 9 évet és 3 költözést. A pár továbbra is féltőn őrizte és arra az alkalomra tartogatták, amikor a legnagyobb szükségük lehet majd rá.

Ezen az estén azonban eldöntötték, hogy végre felnyitják.

A borítékban 2 kézzel írott személyes üzenet volt, mellékelve egy kis készpénzzel. Az egyik Kathy-nek, a másik Brandon-nak címezve. Így szólt:

Kathy-nek:“Menj és vegyél egy pizzát, rákot vagy bármit, amit mindketten szerettek. Készítsd elő a fürdőt.” 

Brandon-nak: “Menj és vegyél egy csokor virágot és egy üveg bort.”

A dobozban volt egy kristály váza, 2 kristály boros pohár, 1 habfürdő és egy szappan.

Nem az ajándék anyagi értéke, hanem a mondanivalója az, ami sokat jelentett a párnak. Mindvégig azt hitték, hogy Alison az 50 éve tartó sikeres házassága alapjául szolgáló bölcsességét fogja megosztani velük…és bizonyos értelemben ez történt.

Tanulságos, igaz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)