8 magyar életveszélyes állapotban van a borzalmas buszbaleset után: két embert mélyaltatásban tartanak

Nyolcan kerültek kórházba életveszélyes sérülésekkel a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar busz utasai közül, két embert mélyaltatásban tartanak – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta: a sérült autóbuszt már elvontatták, az autópályát megnyitották a forgalom előtt. 23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban. Ők arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

Több emberen kellett életmentő műtétet végrehajtani, két sérült mélyaltatásban van. A tudósító tájékoztatása szerint a sérülteket szakszerűen és gyorsan látták el.

A könnyebb sérülteket a malackai (Malacky) tűzoltólaktanyában kialakított krízisközpontba szállították, ahol pszichológusok és orvosok foglalkoztak velük.

A 38 könnyebb sérült közül 19 embert szállítottak kórházba, a többiek 18 óra után mentesítő busszal elindultak Magyarországra.

Az M1 hétfő esti Híradójában elhangzott, hogy a budapesti és miskolci embereket, feltehetően nyugdíjasokat szállító busz teljes sebességgel belerohant egy kamionba, amely épp az autópálya melletti pihenőhelyről hajtott vissza a sztrádára.

Az ütközés után a busz összeroncsolódott, az úttesten hevertek az utasülések, a kamion rakománya az útra borult.

Mint beszámoltak róla, a közösségi oldalakra feltöltött videón jól látszott, hogy a kamion az árokba csúszott.

Információink szerint a busz 100 kilométeres sebességgel, fékezés nélkül rohant a román kamionba.

Az utasok közül 18-an indultak el hétfő este és érkeztek meg Magyarországra. Amint a többi sérült hazaszállítható állapotban lesz, az Országos Mentőszolgálat – az orvosi protokoll szerint – segítséget nyújt a hazaszállításukban – olvasható az MTI tudósításában.

Itt egy videót is láthatsz a borzalmas balesetről:

A sérülteknek mielőbbi jobbulást kívánunk!

(Kiemelt kép: TV2)