3 gyönyörűséges évelő növény, amely a tűző napon is káprázatosan virít a balkonodon, kiskertedben

Vannak olyan évelő növények, gyönyörű virágok, amelyek nem kókadnak le, nem hervadnak el a nyári napsütésben, sőt, szeretik a sok napot. Most mutatunk 3 ilyet:

Ligetszépe (Oenothera fruticosa)

Ez az évelő növény eredetileg Észak-Amerikából származik, ezért nagyon jól bírja a napsütést. Ha csak nagyon kis kertünk van, akkor is nyugodtan ültethetjük, hiszen magassága mindössze 60 cm, és nem foglal túl nagy helyet.

Júniustól augusztusig virágzik, szereti a tűző napsütést, nyugodtan ültethetjük sírokra, vagy sziklakertekbe is. Ha lejárt a virágzás, vágjuk vissza, akkor jövőben még többet fog virágozni, és dúsabb lesz. Nyáron hajtásdugvánnyal, tavasszal anyatővel szaporíthatjuk.

Fáklyaliliom (Kniphofia hybrida)

Ez a szokatlan kinézetű, Dél-Amerikában őshonos növény nagyon jól bírja a szárazságot. Nevét a fáklyára emlékeztető virágairól kapta, melyek a korall színtől, a sárgáson át egészen a vörösesig terjednek.

Ha kerítés mellé ültetjük, kiváló takarónövény lesz belőle, hiszen magassága akár az 1 métert is megközelítheti. Júniustól szeptemberig virágzik. Tavasszal tőosztással szaporítható, így ismerőseinket is megajándékozhatjuk vele.

Égőszerelem virág ( Lychnis chalcedonica)

Virágai olyanok, mintha állandóan tűzben égnének, innen kapta a nevét is. Japánból származik, de mostanra már nálunk is közismertté vált. Magassága a 80-100 centimétert is elérheti, tehát gondoljuk meg, hogy hová ültetjük.

A magját ősszel elhullatja, és így következő évben egyre nagyobb lesz a kertünkben a szaporulat. Szereti a meleget, és a napsütést, de azért a nyári kánikulában érdemes odafigyelni az öntözésére. Júniustól augusztusig virágzik, kiváló dísze lehet a kertünknek.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)