236 km/h-val száguldott a 61 éves motoros: mikor a rendőrök nyakon csípték, vérlázító magyarázattal állt elő

Motorkerékpárral különösen nagy felelőtlenség száguldozni, hiszen a sofőr szinte teljesen védtelen, és egy apró figyelmetlenség is akár a vezető életébe kerülhet. Az alábbi történetben szereplő 61 éves motoros azonban kihívta maga ellen a sorsot:

236 km/h-val száguldott! Noha balesetet szerencsére nem szenvedett, a rendőrök lefülelték, így háromszázezer forintjába és nyolc büntetőpontjába került a száguldozós kaland. Ráadásul, mikor a rendőrök kérdőre vonták, meglehetősen szemtelen magyarázatot adott gyorshajtására: a motoros azzal védekezett, hogy szerinte biztonságosan közlekedett. Minderről így számol be a police.hu:

“A rendőrök a 8-as számú főúton, Hajmáskér közelében figyeltek fel egy motorosra 2020. augusztus 4-én 11 óra körül, amint Veszprém felé száguldott. A jármű az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebesség – 110 km/h – több mint kétszeresével, 236 km/h-val haladt. A 61 éves veszprémi sofőrt a rendőrök megállították, majd 300.000 forint bírsággal és 8 büntetőponttal sújtották. A motoros azt mondta a rendőröknek, hogy véleménye szerint biztonságosan közlekedett.

(Fotó: police.hu)

Az elmúlt hónapok, évek sebességmérései alapján megállapítható, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A gyorshajtó a felelőtlen magatartásával emberi életeket, családokat tehet tönkre. A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott bírság, büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses, esetenként halálos közúti közlekedési balesetet. A nagyobb sebesség miatt kevesebb idő áll a sofőr rendelkezésére a váratlan helyzeteket felismerni és kivédeni. Gondolják végig, hogy megéri-e – áll a police.hu közleményében.

Ha pedig mindenképp meg akarod úszni a gyorshajtási bírságot, azt ajánljuk, vesd be az alábbi linken található trükköt 😉

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!