2 hétköznapi hozzávalóval megszabadulhatsz a makacs vízkőtől is

Szükségünk lesz egy üveg ecetre, és egy kisebb darab pamut rongydarabra. Töltsünk egy tálkába ecetet, majd áztassuk bele a rongyot néhány percre. Tekerjük körbe az ecetes ronggyal, anélkül, hogy kicsavarnánk, a csaptelepet, majd hagyjuk így állni legalább egy órán keresztül. Közben egyáltalán ne használjuk a csapot.

Majd vegyük le a rongyot, és egy szivaccsal dörzsöljük át alaposan az egész csapot, kagylót, hogy az ecet által felmart vízkőtől maradéktalanul meg tudjunk szabadulni.

Ha szükséges, még egyszer ismételjük meg a műveletet. Az ecet hatására teljesen csillogóak lesznek a csapjaink, és kagyló is tiszta lesz. Nem kell vegyi anyagokkal teli, drága tisztítószereket használnunk, hiszen az ecet természetes, sokkal olcsóbb, és nagyon hatékony is.

Az ecet az egyik leghatékonyabb természetes tisztítószer, semmilyen káros hatással nem rendelkezik, ezért használhatjuk rendszeresen. Ha valakinek érzékenyebb a bőre, akkor hígítsa egy kevés vízzel, vagy használat közben húzzon gumikesztyűt, így elkerülheti azt, hogy az ecet kimarja a kezét.

Itt van a műveletről egy videó is, itt minden fortélyt elleshetsz:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)