2-3 óra alatt tavaszból télbe fordul az idő, 15 fokot esik a hőmérséklet, havazás is lehet: ekkorra ér ide a szörnyűség

Húsvéthétfőn még kellemes, már-már kora nyári idő várható, azonban hétfő este megérkezik az a hidegfront, ami tavasziból télivé alakítja az időjárást.

“Hétfőn a nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egy hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon eső, zápor, havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Napközben a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől kezd el csökkenni nyugat felől a felhőzet. Többfelé várható eső, havas eső, emellett a Dunántúlon és északon havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban -1, +5, a délutáni órákban 3, 8 fok valószínű” – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Látható tehát, hogy amíg hétfőn akár 20 fok is lehet, kedden már csak 5 fok körül várható a csúcshőmérséklet a legmelegebb órákban.

Szerdától érkezik majd egy lassú felmelegedés.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)