13 millió forintnyi értéket talált a hajléktalan, visszaadta jogos tulajdonosának: cserébe sokkal nagyobb jutalmat kapott

Glen James már jó pár éve hajléktalanként élte az életé a Boston melletti Dorchesterben. Nem volt ez mindig így, bírósági alkalmazottként dolgozott, de sorsa sajnos rosszra fordult.

A férfi épp a szokásos helyén ült, egy bevásárlóközpont közelében, a járókelők adományaira várva. Ekkor vette észre a közelben hagyott csomagot. Mivel gyakran gyűjtött össze elhagyott tárgyakat, amiket esetleg használhatott, szokása szerint most is megnézte, mi lehet az.

A hátizsákban egy kínai útlevelet talált, 2400 dollár készpénzt és 40 ezer dollár értékű utazási csekket. Ez átszámolva körülbelül 13 millió forint! Ez egy hajléktalan számára, aki kénytelen idegenek adományaiból megélni, felfoghatatlan kincs, ami kiránthatja a nyomorból.

A hátizsákban a pénzen kívül benne volt ugye egy útlevél, amelynek alapján a rendőrség megtalálta a tulajdonost, egy kínai nemzetiségű férfit, és visszaadta neki elhagyott vagyonát.

A hajléktalan tette arra ösztökélt egy virginiai férfit, Ethan Whittingtont, hogy online pénzalapot hozzon létre James javára, a leadott pénz másfélszerese gyűlt össze. “Egyszerűen erőt adónak találtam James tettét. Állandóan elárasztanak bennünket a rossz hírek, James azonban reményt ad az embereknek, megmutatva, hogy történnek jó dolgok is a világon” – mondta Whittington, aki egy kereskedelmi cégnél alkalmazott.

Alig 48 óra alatt 73 ezer dollár gyűlt össze több mint 3 ezer adományozótól. Végül összesen 148 ezer dollárt sikerült összegyűjteni.

Az adományt Whittington személyesen adta át James-nek. Amikor megkérdezte, miért döntött úgy, hogy megkeresi a pénz jogos tulajdonosát, Glen James azt válaszolta, akármennyire rászorult is, egyetlen centet sem tartott volna meg a pénzből. Ezután többször is megköszönte a számára összegyűjtött adományt.

Jó tett helyébe jót várj. Glen James visszaadott 42 400 dollárt, végül összesen 148 ezer dollárt kapott.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(A nyitókép illusztráció)