Néhány hozzávalóból szuper védőréteget vont tűzhelyére, hogy soha többé ne legyen ilyen piszkos

A tűzhely tisztítása sosem tartozott a háziasszonyok legkedveltebb feladatai közé, és ezzel nagyon sokáig mi is így voltunk. Sikálni ide, sikálni oda, fizikai erőt is igénybe vesz, sokáig tart, és az eredmény sem teljesen olyan, mint amilyen még új korában volt.

Most azonban találtunk egy hatékony módszert, ami segíthet a problémám. Csak néhány egészségünkre nem káros hozzávalóra lesz szükségünk: köztük olyan egyszerű anyagokra, mint egy bögre meleg vízre, egy fél literes flakonra, szódabikarbónára (3 evőkanál), fél teáskanál mosogatószerre és 1 evőkanál szilikon ragasztóra.

Semmi mást nem kell tennünk, minthogy a fentieket beleöntjük a műanyag flakonba, és jól összerázzuk. Ezután ebből a keverékből egy vékony réteggel bekenjük a még tiszta vagy előre megtisztított tűzhelyet, és hagyjuk hogy megszáradjon.

Ez a keverék egy védőrétegként fog szolgálni, így onnantól kezdve, hogy ezzel beborítottuk a tűzhelyet, bármilyen piszkot egyszerűen egy mozdulattal el tudunk tőle róla törölni egy száraz (természetesen tiszta!) szivaccsal.

Ebből a videóból pedig megtudhatod, hogyan varázsolhatod tökéletesen tisztává a villanytűzhelyed üveglapját:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!