Még egy vietnami bunkerben tett ígéretet bajtársának. Most, 83 évesen végleg beteljesíti azt:

Ez a szívszorító történet két veterán katonával történt meg. 1968 újévén, a háború közepén egy bunkerban találták magukat a Vietnami Márvány-hegységben, miközben odakint erős bombázások voltak.

Roham alatt álltak, és nem sok esélyt láttak rá, hogy túlélik az estét. Ott, a bunkerben fogadalmat tettek egymásnak. Ha élve kijutnak onnan, akkor minden évben újévkor megkeresik egymást.

A két fiatal katona, William H. Cox és James T. Hollingsworth  élve megúszta az esetet, és 50 éven keresztül minden évben, ugyan azon a napon megkeresték egymást, bármerre is sodorta őket az élet.


“Amikor megkérdezték, hogy nem felejtettem-e el a fogadalmat, csak ennyit mondtam: Dehogy! Aki megígér valamit, azt be is tartja. Különösen egy másik katonának!” Mondta Cox a Fox 19-nek.

Azonban az idei év máshogy alakult. Hollingsworth, az egyik bajtárs halálos beteg lett, és tudta, hogy már nincs sok hátra neki. Ekkor magához hívta barátját, akivel 50 éve még egy bunkerban várta a halált, és arra kérte, hogy ő tartsa a temetésén a gyászbeszédet, mivel mindenkinél jobban ismeri.

„Barátom, ez egy kemény küldetés, amire most kérsz engem.” – felelte a veterán, de tudta, hogy sosem hagyná cserbe egykori bajtársát.

A temetés napján Cox, a másik veterán teljes hadi díszbe öltözött, és egy beszéddel búcsúztatta el egykori katona társát. Utolsó mondatát is a szolgálati időkből idézte:

„Te csak tartsd a gépet az égen, és én tüzelek tovább!”

Milyen hihetetlen tisztelgés a barátjának. Kettőjük között olyan barátság alakult ki, ami valóban kivételes!

A történetből készítettek egy videóösszefoglalót is:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Forrás