Bámulatos keverékállatok! Nézzük őket, és alig hisszük, hogy tényleg léteznek! A nyolcadik kép mindent visz!

A legendák tele vannak furcsa, hibrid lényekkel, és a photoshop-pal számtalan újat lehet kreálni. Ez a lista azonban olyan állatokat vonultat fel, amelyek mind valóságosak! Egyik állat megdöbbentőbb, mint a másik. Vajon mit hoz majd a jövő és hová fejlődhet a klónozás? Ezt csak ezután fogjuk megtudni.

Lássuk, hogyan is néznek ki ezek a fajok keveredéséből született szokatlan állatok.

1. Liger (hím oroszlán + nőstény tigris)

Habár vannak pletykák a vad liger-ekről, amennyire tudjuk, csak fogságban léteznek, ahol szándékosan tenyésztik őket. Nagyon gyorsan nőnek, és a világ legnagyobb macskái. Hercules, a legnagyobb, aki nem egy túlsúlyos liger, hanem a legnagyobb élő macska a Földön, 410 kg feletti súlyú.

2. Tigon (hím tigris + nőstény oroszlán)

Vajon meddig lehet elmenni? Tudtad, hogy a liger-nek és a tigon-nak is lehet közös utóda? Hogy annak mi lenne a neve, azt már rátok bízzuk!

3. Zonkey (zebra + szamár)

A később említett zebroid egyik variációja.

4. Jaglion (hím jaguár + nőstény oroszlán)

Ritka kombináció. Ezeken a fotókon Jahzara és Tsunami láthatóak, akik  ontario-i, Bear Creek Vadrezervátumban születtek.

5. Geep (kecske + juh)

Egy másik ritka állat, mivel a kecske és juh párosodása általában halvaszületett utódokat eredményez.

6. Grolar Bear (jegesmedve + barna medve)

Az úgynevezett “pizzly medvék” (grizzly és polar bear) legtöbbje állatkertekben él, bár volt néhány megfigyelés a vadonban is.

7. Coywolf (sakál + farkas)

A sakálok és a keleti farkasok csak 150-300 ezer évvel ezelőtt szétváltak, és a kettő képes utódokat termelni. Az így létrejött coywolf-ok sok viselkedési jellemzővel rendelkezik, és a coyote és a farkas között van.

8. Zebroid (zebra + bármilyen ló)

Darwin volt az első, aki említette a zebroidot, egy szokatlan állatot, amely nehezen szelídíthető, és agresszívebb, mint egy ló.

9. Savannah macska (házi macska + szervál)

Ezeket a gyönyörű teremtményeket kutyaszerűnek tekintik, mivel élvezik a “hozd vissza” játékot, üldözik a farkukat, és nem félnek a víztől. Nagyon drágák.

10. Beefalo (bivaly + tehén)

Ők már 1800 körül megjelentek, erőteljesebbek, mint a szarvasmarha, és kevesebb ökológiai kárt okoznak legeltetéskor. Sajnos, a tenyésztés eredményeképpen úgy vélik, hogy csak négy vad bivaly állomány létezik, amelyek nem kereszteződtek szarvasmarha génnel.

11. Hinny (nőstény szamár + hím ló)

Enyhén kisebbek, mint az öszvérek, sokkal kevésbé gyakoriak is.

12. Cama (teve + láma)

Elsőként a Camel Reproduction Centerben (Teve Szaporító Központban), Dubajban, 1998-ban, mesterséges megtermékenyítéssel hozták létre őket, szőrükért és teherhordásra.

13. Dzo (tehén + vad jak)

Tibetben és Mongóliában és a húsuk és a termelt tej mennyiségük miatt értékelik őket. Nagyobbak és erősebbek, mint a tehenek és a jak. Ugyanúgy, mint a beefalo esetében, úgy vélik, hogy a régióban mindkét állati fajtának kontaminált génje van.

14. Leopon (hím leopárd + nőstény oroszlán)

Ezek a gyönyörű állatok eddig csak fogságban születtek.

15. Mulard (tőkés réce + pézsmaréce)

Élelmezési célból tenyésztik, nem képes utódokat világra hozni.

16. Żubroń (tehén + európai bölény)

Erősebb és a betegségekre ellenállóbb. Kezdetben úgy gondolták, hogy a szarvasmarha lehetséges helyettesítése lesz. Most, csak egy kis állomány létezik Lengyelországban, a Bialowieski Nemzeti Parkban.

(Forrás: tudasfaja.com)

Érdekes volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!